07:56 28.04.2021

У Харкові запустили першу в місті когенераційну станцію

1 хв читати
У Харкові запустили першу в місті когенераційну станцію

У Харкові на Салтівській котельні у вівторок запустили першу в місті когенераційну станцію.

"Тепер Салтівська котельня працюватиме на своїй власній електроенергії. Ми розуміємо, що необхідно економити енергоресурси, а для цього треба виробляти електричну енергію самим. До нового опалювального сезону ми розраховуємо запустити когенерацію і на ТЕЦ-3, і ще на одній котельні, і загалом це дасть можливість стримувати зростання тарифів на тепло і гарячу воду", - цитує прес-служба секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

За його словами, цей проект вартістю близько 5 млн євро був реалізований за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Нова станція на 30-40% підвищить ефективність використання газу, завдяки чому знизиться собівартість теплової та електричної енергії.

Салтівська котельня Московської філії КП "Харківські теплові мережі" виробляє теплову енергію для централізованого опалення та гарячого водопостачання в трьох районах міста: Московському, Немишлянському, Київському. Котельня забезпечує подачу тепла в 1022 житлових будинки, 34 дошкільних заклади, 36 шкіл, 52 об'єкти післяшкільної освіти, 11 лікувальних установ і 420 інших об'єктів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА