11:34 28.04.2021

Зеленський розглядає можливість зустрічі з Путіним у Ватикані

2 хв читати
Зеленський розглядає можливість зустрічі з Путіним у Ватикані

Президент України Володимир Зеленський розглядає можливість проведення зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Ватикані.

"Так, можливо, це могло б бути оптимальним місцем з усіх точок зору. Ватикан - дійсно ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол - це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття", - сказав Зеленський в інтерв'ю газеті La Repubblika, текст якого оприлюднено на сайті президента України в середу.

Так глава держави відповів на запитання "Чи може Рим або Ватикан стати місцем двосторонньої зустрічі президентів Україна та Росії?"

За словами Зеленського, "місце зустрічі має викликати довіру обох сторін, а посередник з таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає спробам Україні та Росії домовитися".

"У цьому Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів. Це й авторитет, і щире бажання допомогти, і гарантії відповідальності. Папа Римський за своїм покликанням є пророком миру", - додав президент.

Він також зазначив, що "зустріч обов'язково відбудеться". "Зустріч, для початку, має відбутися на території, яка уособлює мир і діалог", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА