12:24 28.04.2021

СБУ вилучила понад 800 кг срібла в банківських злитках у злочинного угруповання, яке "відмило" 65 млн грн

2 хв читати
СБУ вилучила понад 800 кг срібла в банківських злитках у злочинного угруповання, яке "відмило" 65 млн грн

Служба безпеки України заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося легалізацією і незаконним переведенням коштів, зловмисники здійснили фінансові операції на 240 млн грн, 65 млн з яких пов'язані з відмиванням коштів, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що організатори створили низку онлайн-ресурсів. Через окремі сайти і Telegram-канали вони дозволяли користувачам конвертувати криптовалюту в готівку в особливо великих розмірах. Причому їхніми клієнтами були не тільки громадяни України, а й із країн колишнього СНД, зокрема РФ, а також жителі так званих Л/ДНР", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що конвертація коштів відбувалася в особливо великих розмірах, із порушенням усіх законних процедур, без відображення операцій у податковій звітності, ідентифікації клієнтів і сплати обов'язкових платежів в український держбюджет.

"Ці транзакції здійснювалися через заборонені російські електронні платіжні системи", - додали в СБУ.

Правоохоронці задокументували проведення організаторами фінансових операцій на понад 240 млн грн. За попередніми висновками експертів, понад 65 млн грн із них пов'язані з відмиванням коштів. Для легалізації коштів ділки скуповували нерухомість, земельні ділянки та дорогоцінні метали.

Так, під час обшуків у Києві та Харкові правоохоронці вилучили понад 43 млн грн; більше ніж 800 кг срібла в банківських злитках; комп'ютерну техніку, флеш-носії, мобільні телефони; документи.

Нині тривають слідчі дії в кримінальному провадженні за ст. 190 і 209 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА