16:45 28.04.2021

Зеленський попросив глав ПЦУ, УПЦ і УГКЦ розповісти вірянам про важливість вакцинації проти COVID-19

2 хв читати
Зеленський попросив глав ПЦУ, УПЦ і УГКЦ розповісти вірянам про важливість вакцинації проти COVID-19

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з предстоятелями Православної церкви України, Української православної церкви (МП) та Української греко-католицької церкви щодо відзначення Пасхи в умовах карантину звернувся до них із проханням розповісти вірянам про важливість вакцинації проти COVID-19, повідомляється на сайті глави держави.

"Тому для нас також важливо, щоб люди, які приходять до ваших церков по допомогу, чули про важливість вакцинації. Адже це - єдиний шлях до подолання пандемії", - наводить слова Зеленського його прес-служба.

Предстоятелі церков запевнили, що "питання святкування Великодня в умовах пандемії коронавірусу перебуває в центрі уваги всіх церковних спільнот. Їхні очільники намагаються максимально зробити все, щоб богослужіння були доступні онлайн, як це було минулого року; щоб люди зберігали дистанцію та надягали захисні маски".

Крім того, вони повідомили президенту, що "Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій дійшла спільної позиції щодо вакцинації. Вона полягає в тому, що немає релігійних причин не проводити щеплення, а вакцинація має бути безпечною, доступною й добровільною".

Глава держави зазначив, що "напередодні Великодня ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні контрольована".

"Ми якраз збили третю хвилю. Зараз перший тиждень, коли йде зменшення на одну-дві тисячі захворілих щодня. І я хотів обговорити з вами, які ще потужні сигнали ми могли б надіслати, щоб не допустити повернення регіонів у "червону" зону після Великодня, адже це дуже впливає на громадян та економіку", - зазначив він.

Володимир Зеленський також запросив предстоятелів на святкування 30-річчя Незалежності України та висловив сподівання на проведення спільної молитви за Україну.

У зустрічі також узяв участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА