18:23 28.04.2021

США діятимуть твердо у відповідь на дії РФ, які завдають шкоди їм або їхнім союзникам та партнерам - дипломат

2 хв читати

Росія розпочала конфлікт на сході України, і вона несе повну відповідальність за його завершення, а Сполучені Штати продемонстрували свою рішучість, щоб притягнути Росію до відповідальності за її безрозсудні дії, заявив в. о. заступника голови місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

"Ми діятимемо твердо у відповідь на дії Росії, які завдають шкоди нам або нашим союзникам та партнерам. Ми продовжуємо закликати Росію повністю імплементувати її зобов'язання щодо Мінська, відвести свою зброю та очолювані нею війська з України та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами", - сказав Пеннінгтон у відеозверненні до учасників онлайн-дискусії, організованої Ялтинською європейською стратегією, у середу.

Він зазначив, що недавно спостерігалася найбільша концентрація російських військ на кордонах України з 2014 року. За його словами, ці дестабілізувальні дії Росії підривають наміри з деескалації на сході України, досягнуті 27 липня 2020 року.

"Ми продовжимо стежити за ситуацією дуже ретельно", - додав Пеннінгтон.

Він зазначив, що США твердо підтримують суверенітет і територіальну цілісність України.

"Президент Байден також відзначив це, коли говорив із президентом Путіним 13 квітня, коли він звернув увагу на наше занепокоєння у зв'язку з раптовим нарощуванням Росією військ в окупованому Криму та на кордонах України, і закликав Росію знизити напруженість", - пояснив в. о. заступника голови місії США в Україні.

Він запевнив, що США залишаться прихильними посиленню стратегічного партнерства з Україною.

"Європейське командування США продовжить двосторонні та багатонаціональні військові навчання, щоб продемонструвати нашу загальну готовність і рішучість", - зазначив дипломат.

Пеннінгтон наголосив, що, крім допомоги з безпеки, іншим найважливішим компонентом для гарантування безпеки України є побудова сильної, стійкої, суверенної держави, яка рішуче займається боротьбою з повсюдною корупцією.

"Сполучені Штати інвестували значні ресурси та зусилля в подолання корупції в партнерстві з українцями та їхнім урядом. Президент Зеленський і його команда зробили недавно деякі важливі кроки, але треба зробити набагато більше, включаючи необхідні кроки для того, щоб повернути в робоче русло програму МВФ щодо України", - сказав він.

Ялтинська європейська стратегія (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв'язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, які виступають за зміни в Україні. YES заснував у 2004 році бізнесмен Пінчук.

З 2004 до 2013 рр. щорічні зустрічі YES проводилися у Лівадійському палаці в Ялті. Після тимчасової окупації Криму Російською Федерацією зустрічі були перенесені до Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА