07:36 29.04.2021

Стан у постраждалих під час підриву військового автомобіля українських військовослужбовців задовільний

2 хв читати

Стан здоров'я трьох українських військовослужбовців, постраждалих під час вибуху у вівторок 27 квітня, оцінюється медиками як задовільний, повідомили в Командуванні медичних сил.

"Стан здоров'я трьох армійців зі складу Об'єднаних сил, які вчора (27 квітня) постраждали в результаті підриву військового автомобіля на Луганщині на невідомому вибуховому пристрої, задовільний", - йдеться в повідомленні на сторінці Медсил у Facebook у середу ввечері.

За словами провідного терапевта Військово-медичного клінічного центру Північного регіону підполковника медичної служби Сергія Шипілова, завдяки вмілій роботі бойових медиків у районі проведення бойових дій і оперативної евакуації до Харкова постраждалі військовослужбовці нині не вимагають негайного оперативного втручання.

"Двоє армійців мають комбіновані травми, а саме: вибухові травми зі струсами головного мозку і акубаротравми. Один із них, на жаль, отримав кісткову травму з пошкодженням кісток таза. У двох діагностовано опіки першого і другого ступенів. Ще на Луганщині у військово-мобільному госпіталі їм надано кваліфіковану медичну допомогу, і поки вони їхали до Харкова, ми приготували все необхідне для проведення дообстеження та призначення курсу лікування", - цитують в Медсилах Шипілова.

Зазначається, що військові медики визначаються з ефективними напрямами лікування і проводять необхідні консультації.

"Приблизно дві-три доби ми спостерігатимемо за пацієнтами. Можливо, з тими армійцями, які мають глибокі опіки, проведемо заходи щодо аутодермопластики. Однак, дуже сподіваємося, що вона може не знадобитися. Сам процес лікування займе декілька тижнів, а ось на реабілітацію піде набагато більше часу. У будь-якому випадку після одужання їх чекає відпустка і відпочинок в одному з відомчих санаторіїв", - додав Шипілов.

Як повідомлялося, 27 квітня на Донбасі в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" в результаті підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець Збройних сил України отримав травми несумісні з життям, ще троє отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до Харкова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА