07:53 29.04.2021

ДБР повідомило про підозру причетним до незаконної вирубки в лісгоспі в нанесенні державі збитків майже на 13 млн гривень

2 хв читати
ДБР повідомило про підозру причетним до незаконної вирубки в лісгоспі в нанесенні державі збитків майже на 13 млн гривень

Державне бюро розслідувань підозрює чиновника, екс гендиректора, головного лісничого і лісничого Державного підприємства "Спеціалізоване лісогосподарське підприємство "Київоблагроліс" у незаконній порубці лісу і службовій недбалості, повідомляє прес-служба ДБР.

"27 квітня 2021 посадовим особам ДП "СЛП "Київоблагроліс" повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу, здійсненій повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч.2, ч.4 ст.246 КК України) ... повідомлено про підозру посадовій особі Київського обласного управління лісового та мисливського господарства, яка здійснювала узгодження документів з проведення суцільних санітарних рубок на земельних ділянках площею понад 1 га без проведення оцінки щодо впливу на довкілля. Її дії кваліфіковані за ч.2 ст.367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки", - сказано в повідомленні на сайті відомства в середу.

Так, за даними ДБР, у 2018-2020 роках лісничі, без проведення оцінки впливу на довкілля і без отримання відповідного висновку, за попередньою змовою здійснювали незаконні суцільні санітарні рубки на земельних ділянках загальною площею близько 8 га, чим заподіяли збитків державі майже на 13 млн грн.

За попередньою інформацією, посадові особи при підготовці документів та матеріалів для отримання дозвільних документів - лісорубних квитків, вносили в них неправдиві відомості і надалі забезпечували безпідставне дроблення однорідних лісових ділянок площею не більш ніж 1 га. Це їм давало можливість не отримувати висновок ОВС від Міндовкілля, а йти шляхом спрощеної процедури.

Наразі досудове розслідування триває.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА