15:12 29.04.2021

Шмигаль і віце-прем'єр Польщі обговорили регіональну безпеку, вакцинацію проти COVID-19 та прикордонну інфраструктуру

2 хв читати
Шмигаль і віце-прем'єр Польщі обговорили регіональну безпеку, вакцинацію проти COVID-19 та прикордонну інфраструктуру

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та віце-прем'єр-міністр, міністр розвитку, праці і технологій Польщі Ярослав Ґовін  обговорили регіональну безпеку, вакцинацію проти COVID-19 та розвиток прикордонної інфраструктури.

"Глава Уряду України відзначив, що діалог між країнами останнім часом активно розвивається, і цю динаміку та змістовність контактів варто продовжувати. Денис Шмигаль подякував польській стороні за дієву підтримку, яку Україна відчула в умовах недавнього збільшення військової присутності Російської Федерації поблизу українських кордонів та в Криму", - йдеться у повідомленні прес-служби уряду за результатами зустрічі.

Зазначається, що Шмигаль подякував Польщі, яка в рамках ініціативи Європейської Комісії висловила готовність надати Україні 1,2 мільйона доз вакцини від коронавірусу.

"Розраховуємо на підтримку уряду Польщі в узгодженні механізму передачі вакцин для українців найближчим часом", - наголосив глава уряду.

Шмигаль, зокрема, зазначив, що Україна уважно спостерігає за впровадженням сертифікатів здоров'я в Європейському Союзі та готова брати участь в ініціативі для підвищення мобільності населення.

Крім того, прем'єр-міністр України зазначив, що суттєве збільшення пропускної спроможності на українсько-польському кордоні є невід'ємною частиною зміцнення двосторонніх відносин.

"Для нас дуже важливо взаємне співробітництво у цьому напрямі, щоб ми могли розвиватися, збільшувати товарообіг між країнами, знищувати контрабандні схеми та облаштувати якнайбільше сучасних пунктів пропуску. Це один із практичних кроків з розширення нашої співпраці. Пункти пропуску є дверима між нашими державами, тому прогрес у цій сфері має велике значення", - зауважив Шмигаль.

Він також зазначив, що в контексті збільшення товарообігу між країнами виникає питання польських дозволів для здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

"Зважаючи на зростаючі обсяги нашої двосторонньої торгівлі, кількість автодозволів для України має бути щонайменше 200 тис. Це допоможе розкрити наш взаємний економічний потенціал і поліпшити динаміку торгівлі", - заявив Шмигаль.

Під час зустрічі прем'єр України також наголосив на важливості забезпечення гідних умов і захисту прав українських трудових мігрантів та студентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА