16:15 29.04.2021

Екс-перший заступник секретаря РНБО Гладковський має намір звернутися до ЄСПЛ з огляду на "політичне переслідування"

2 хв читати
Екс-перший заступник секретаря РНБО Гладковський має намір звернутися до ЄСПЛ з огляду на "політичне переслідування"

Президент корпорації "Богдан", екс-перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський має намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через "системне політичне переслідування його родини та компаній, який входили або входять до складу корпорації", повідомляється на сайті корпорації в четвер.

"До такого кроку його змусили правове свавілля, ознаки якого постійно є в діях державних структур, що працюють заангажовано та переслідують насамперед медійний результат", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Гладковський заявлятиме про порушення ст. 18 Європейської конвенції з прав людини, яка забороняє політичні переслідування.

"Президент корпорації "Богдан" вважає, що за роки переслідувань наочно простежується ручне керування правоохоронними органами та судами з боку владної вертикалі в Україні", - йдеться в повідомленні.

При цьому прес-служба акцентує увагу на тому, що на показових заходах чинної влади техніку виробництва підприємств корпорації "Богдан" використовують для демонстрації досягнень у зміцненні обороноздатності Збройних сил України, що, на думку компанії, на тлі процесуального пресингу викликає щонайменше подив.

Як повідомлялося з посиланням на джерело в Державному бюро розслідувань (ДБР), у середу відбувалися обшуки, зокрема в підрозділах автокомпанії "Богдан Моторс" (об'єднує два заводи корпорації в Черкасах і Луцьку - ІФ), у рамках кримінального провадження за фактами закупівлі Міноборони України військової техніки, обладнання і послуг неналежної якості (зокрема санітарних автомобілів "Богдан 2251" та авто підвищеної прохідності "Богдан (МАЗ) 63172).

Раніше Гладковський заявив про намір подати до суду на Національне антикорупційне бюро через "переслідування його родини".

У лютому 2019 року команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила 25 лютого 2019 року фільм, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського (раніше мали прізвище Свинарчук), спільно з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.

Автори розслідування стверджують: до корупційних операцій причетні екс-перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером на той час президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадовці держконцерну.

У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, однією яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент Порошенку.

Уранці 26 квітня 2021 року Ігор Гладковський прибув до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, де йому було вручено обвинувальний акт для подальшого розгляду справи в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА