20:44 29.04.2021

Макрон планує зняття епідемічних обмежень у чотири етапи, до липня будуть скасовані практично всі

2 хв читати

Президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю низці французьких регіональних ЗМІ розповів про план зняття в травні обмежень, введених для боротьби з поширенням коронавірусу.

За його словами, пом'якшення заходів буде поступовим - у чотири етапи.

Починаючи з 3 травня у Франції скасують заборону на пересування між регіонами, старші класи зможуть знову повернутися до очного навчання.

Потім, 19 травня, розпочнеться другий етап, він передбачає зміщення комендантської години з 19:00 на 21:00 за місцевим часом. Ресторани і кафе зможуть відкрити свої тераси для відвідувачів, проте за столами можна буде збиратися групами понад шести людей. На цьому етапі буде дозволено відкритися магазинам, а також музеям, пам'яткам, кінотеатрам і театрам, але з обмеженнями за чисельністю відвідувачів.

З 9 червня комендантська година розпочинатиметься ще пізніше - з 23:00. Ресторани і кафе почнуть приймати відвідувачів не тільки на терасах, а й у приміщеннях. Запрацюють спортзали. Очікується, що до Франції почнуть пускати іноземних туристів.

Четвертий етап настане 30 червня. У Франції буде скасовано комендантську годину, яка діє у Франції з осені 2020 року. При наданні спеціального "санітарного пропуску" можна буде брати участь у будь-яких заходах чисельністю учасників понад 1 тис. осіб.

За час пандемії у Франції виявили понад 5,5 млн випадків зараження коронавірусом, близько 103 тис. людей померли від наслідків COVID-19.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА