21:04 29.04.2021

Уруський обговорив із послами країн G7 реформування ОПК України

2 хв читати
Уруський обговорив із послами країн G7 реформування ОПК України

Віце-прем'єр-міністр, міністр стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів зустріч із послами країн "Великої сімки", під час якої сторони обговорили діяльність Мінстратегпрому та реформування оборонно-промислового комплексу.

"Олег Уруський, зокрема, ознайомив учасників зустрічі з поточною ситуацією довкола міністерства, повідомивши, що наразі прийняті всі належні документи для повноцінної роботи новоствореного центрального органу виконавчої влади. Під час дискусії особливу увагу приділили обговоренню реформи ДК "Укроборонпром" та вітчизняної оборонної промисловості загалом, а також процесу ухвалення законопроекту №3822 "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", - повідомляє прес-служба міністерства.

Уруський розповів про своє бачення реформ та про роль у цьому процесі Мінстратегпрому, який має сформувати політику у сфері стратегічних галузей промисловості.

Він також повідомив, що міністерство підготувало проект Стратегії реформування ОПК України, який був схвалений урядом і нині перебуває на розгляді в Офісі президента України та Ради національної безпеки і оборони України.

"У подальшому рішення щодо цього документа, в тому числі щодо бачення реформи ДК "Укроборонпром", прийматиме президент України", - сказав міністр і додав, що залишається прибічником створення холдингових компаній з принципово іншими функціями, ніж ті, які на сьогодні має ДК "Укроборонпром".

Він наголосив, що ухвалення Верховною Радою законопроекту №3822 у другому читанні буде важливим кроком для здійснення корпоратизації державних підприємств оборонної промисловості.

"Проте цей документ має стати допоміжним для проведення реформи ОПК. Поточна законодавча база дозволяє розпочати корпоратизацію вже зараз", - наголосив Уруський.

Керівники дипломатичних установ країн G7 і Представництва ЄС в Україні висловили готовність сприяти наданню фахової допомоги в процесі реформ, що відбуваються в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА