11:00 30.04.2021

Україна та Канада обговорюють можливу лібералізацію регулярних авіаперевезень

2 хв читати
Україна та Канада обговорюють можливу лібералізацію регулярних авіаперевезень

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій і міністр транспорту Канади Омар Альхабра під час онлайн-переговорів обговорили можливу лібералізацію регулярних авіаперевезень між країнами, а також участь української сторони в канадській ініціативі безпечного неба Safer Skies.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури у п'ятницю, Криклій наголосив на важливості продовження роботи ініціативи Safer Skies, у межах якої Канада співпрацює з міжнародними організаціями, індустрією цивільної авіації та Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО), щоб підвищити рівень безпеки польотів комерційних авіакомпаній, які подорожують у зонах підвищеного ризику, і запропонував включити Україну в роботу цього форуму не лише як спостерігача, а як повноправного учасника.

Відомство зазначає, що сторони також обговорили стан співпраці між міністерствами в контексті розслідування авіакатастрофи рейсу PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) в Ірані.

У повідомленні, зокрема, зазначено, що Державна авіаційна служба України вже опрацювала й надала свої зауваження до проекту остаточного звіту, підготовленого Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран за результатами розслідування катастрофи. Відповідні зауваження також були надані й представникам Канади.

"Україна прагне істини і справедливості у розслідуванні катастрофи рейсу PS752 та покарання винних. Наразі нами постійно ведеться робота щодо належної реакції української сторони на численні порушення норм міжнародного законодавства під час проведення розслідування катастрофи PS752. Ми підтримуємо залучення іноземних представників, у тому числі представників Канади, до відповідного процесу та спільної підготовки та направлення скарги до Ради ІКАО щодо відповідних дій Ісламської Республіки Іран", - наводить слова Криклія прес-служба.

Зазначається, що міністри також домовилися активізувати роботу щодо підписання технічної домовленості між Державіаслужбою України і Transport Canada Civil Aviation.

Участь у переговорах також взяли Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко, голова Державної авіаційної служби Олександр Більчук, в.о. директора "Украероруху" Андрій Ярмак, представники міністерств.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Армія РФ увечері завдала удару двома керованими авіабомбами по Бериславу - Херсонська ОВА

"Укренерго" попередило про контрольовані обмеження промспоживачів 18 квітня

Нацакадемія наук США створює фонд фінансування науки та інновацій України

Україна, донори та приватний сектор мають створити потужний механізм масштабування проєктів економічного відновлення - Пріцкер

Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Екснардепа Демчака оголошено в розшук

Від початку 2024 р. ворог обстріляв Сумську область понад чотири тисячі разів - Клименко

В Офісі президента відбулася зустріч зі швейцарською делегацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА