11:13 30.04.2021

Таран у роковини початку ООС: Якою б не була назва, йдеться про російсько-українську війну

2 хв читати
Таран у роковини початку ООС: Якою б не була назва, йдеться про російсько-українську війну

Незалежно від того, в якому форматі відбувається операція на Донбасі, вона залишається російсько-української війною, заявив міністр оборони України Андрій Таран у день роковин початку Операції об'єднаних сил.

"Арифметика дат болюча: 4 роки АТО +3 роки ООС = 7 років війни Росії проти України. Як би не називались операції з оборони рідного краю, безсумнівне одне - це наша відповідь на агресію Російської Федерації", - наголосив Таран

Він нагадав, що 14 квітня були роковини початку антитерористичної операції 2014 року, яка через чотири роки змінила формат.

"30 квітня 2018 року о 14:00 формат операції на Донбасі змінився - розпочалась Операція об’єднаних сил. Не змінилося основне завдання із відсічі збройної агресії Російської Федерації, захисту територіальної цілісності і суверенітету України. Від стримування ворога і стабілізації ситуації на Донбасі було поставлено мету перейти до звільнення території України від російських окупаційних військ. Безпосереднє керівництво силами оборони у визначених районах перейшло до Збройних сил України", - нагадав міністр.

Водночас держава ввела в дію новий комплекс військових і спеціальних організаційно-правових заходів, спрямованих на протидію діяльності збройних формувань Російської Федерації. Було введено особливий порядок у районі конфлікту, який надав військовослужбовцям розширені права, максимально адекватні безпековим загрозам у районі проведення ООС.

Окрім того, сили оборони отримали більш ефективну організаційну основу, створену відповідно до принципів і стандартів НАТО.

"Зміна АТО на ООС мала свої наслідки і для місцевого населення. Держава отримала дієвіші інструменти допомоги людям прифронтових населених пунктів та поліпшення соціально-економічних умов в районі проведення Операції об’єднаних сил", - наголосив Таран.

"Останні місяці ще раз показали – не треба мати жодних ілюзій: сотні кілометрів українсько-російського кордону - це сотні кілометрів фронту. Тримати його – завдання наших оборонців. Місія політиків - сконцентруватися на врегулюванні та припиненні війни на Донбасі мирним шляхом. За сім років стримування російської агресії спроможності Збройних сил України зросли кардинально, як і здатність інших силових структур до спільного, узгодженого виконання завдань оборони. У нас є об’єднана сила, у нас є політична воля, у нас є міжнародна підтримка. Разом переможемо!" - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА