12:19 30.04.2021

Україна має зосередитися на створенні потужного ОПК та виконанні Мінських домовленостей - Колесніков

2 хв читати
Україна має зосередитися на створенні потужного ОПК та виконанні Мінських домовленостей - Колесніков

Запорука успіху України у досягненні миру на Донбасі полягає у зміцненні і обороноздатності країни, і у виконанні Мінських домовленостей, але з чітким дотриманням національних інтересів, вважає віце-прем'єр - міністр інфраструктури у 2010-2012 роках Борис Колесніков.

"Створення потужного військово-промислового комплексу та виконання Мінських домовленостей - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці. Але цим питанням необхідно приділяти першочергову увагу. Виконання Мінських домовленостей - зі збереженням національних інтересів країни та за участю всіх учасників політичних процесів - це і є пряма і швидка дорога до закінчення конфлікту на сході України, де гинуть наші люди, і кожна сім'я сьогодні живе в страху отримання похоронки", - заявив Колесніков під час "Ток-шоу №1" на каналі "Україна 24".

Крім того, акцентував Колесніков, під час реалізації Мінських угод не потрібно йти на поступки, прописані в самому документі для окремого регіону.

"Необхідно всім 25 областям і містам дозволити створити муніципальну поліцію, тим самим створити рівні умови для охорони громадського порядку на вулицях міст, незалежно Донбас це або Карпати. Щоб подивитися, як можна реалізувати на практиці Мінські угоди, необхідно взяти два міста вздовж лінії розмежування, наприклад, Горлівку та Єнакієве, і швидко провести експеримент. Побачивши всі "підводні камені" ми можемо ухвалити закон, який захистить на сто відсотків наші українські інтереси та поверне Донбас до України раз і назавжди. Після цього вже можна братися за вирішення кримського питання. Ще раз наголошу - в Криму ніхто не гине, а гине еліта нації, мирні жителі та військовослужбовці Збройних сил на сході країни. Цього ніхто не пробачить владі в найближчому майбутньому", - зазначив він.

Що стосується питання розвитку військово-промислового комплексу, Колесніков звернув увагу на той факт, що військово-промисловий комплекс не може бути створений за три або п'ять місяців, раз за сім років його не змогли створити.

"Нескінченно чув заяви про те, що у нас найсильніша армія в Європі. Наголошу, що в мужності нашої армії ніхто не сумнівається, але військово-промисловий комплекс у світі пішов далеко вперед. І якщо наша армія найсильніша в Європі - так чого ми тоді побоюємося?" - сказав він.

"І досить жити ілюзіями про те, що Україну приймуть до НАТО або вона вступить до Євросоюзу. Цього не буде у найближчі 20 років, щонайменше. А ці 20 років необхідно якось прожити, зберігши свою незалежність", - резюмував Колесніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА