17:58 30.04.2021

Антоненка (Riffmaster) звільнено з-під варти під цілодобовий домашній арешт - рішення суду

2 хв читати
Антоненка (Riffmaster) звільнено з-під варти під цілодобовий домашній арешт - рішення суду

Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному у "справі Шеремета" Андрію Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, частково задовольнивши клопотання захисту.

"Клопотання захисника... про зміну запобіжного заходу обвинувачуваному Антоненку з тримання під вартою на особисте зобов'язання задовольнити частково: змінити обвинуваченому... запобіжний захід із тримання під вартовою на цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю, заборонивши цілодобово залишати місце проживання до 29 червня 2021 року включно", - йдеться в резолютивній частині рішення суду, оголошеній у п'ятницю.

Суд зобов'язав Антоненка прибувати до слідчого на вимогу, здати документи для виїзду за кордон. Антоненка звільнено з-під варти в залі суду.

На засіданні в п'ятницю суд продовжив розгляд справи обвинувачених по суті, зокрема дослідження доказів у справі. Наступне судове засідання призначено на 18 травня 2021 року

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка понад рік тримали під вартою.

Апеляційний суд неодноразово залишав у силі запобіжний захід для Антоненка у вигляді тримання під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Фото - Ярослав Антоняк

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА