19:15 30.04.2021

У районі проведення ООС на Донбасі відкрили консульства Литви та Латвії

2 хв читати
У районі проведення ООС на Донбасі відкрили консульства Литви та Латвії

У п'ятницю, 30 квітня, в районі проведення Операції об'єднаних сил, у містах Слов'янську та Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття почесних консульств Литовської та Латвійської Республік.

Як повідомляє прес-центру штабу ООС, на заходах були голови Комітетів з питань зовнішньої політики парламентарів країн Балтії, Надзвичайні і Повноважні Посли, керівництво командування Операції об'єднаних сил та голови обласних державних адміністрацій.

Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки Вальдемарас Сарапінас, перебуваючи в Сєвєродонецьку Луганської області, у зверненні до присутніх зазначив, що "Литва та інші країни Балтії завжди були, є і залишатимуться надійними партнерами України в її боротьбі за територіальну цілісність та підтримуватимуть прагнення вступу до НАТО та Європейського Союзу".

"Ми сьогодні тут! І будемо залишатися тут доти, доки міжнародно визнані кордони України не будуть повністю відновлені - ви не є і не будете самотніми у своїй боротьбі, боротьбі, за яку ми всі вам так винні", - зазначив під час брифінгу голова Комітету закордонних справ сейму Латвійської Республіки Ріхардс Колс.

Повідомляється, що відкриття почесного консульства Литовської Республіки в Сєвєродонецьку припало на третю річницю початку проведення Операції об'єднаних сил.

Також у штабі ООС зазначають, що, перебуваючи в Слов'янську, заступник командувача Об'єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак наголосив, що "сьогодні дійсно історичний день, адже відкрито почесне консульство Латвії на території Донеччини".

"Від усього українського народу, від українських воїнів я хочу передати слова вдячності за вашу відданість, вашу державну позицію та допомогу, яку надає ваша держава нам за роки цієї гібридної війни проти агресора, що прийшов на нашу землю. Відтоді й дотепер гинуть наші воїни, захищаючи незалежність України. Ми вдячні вам за гуманітарні конвої, за медичну допомогу, яку ви надаєте в лікуванні й реабілітації наших воїнів, за реабілітацію сімей загиблих наших захисників на території вашої країни. А з відкриттям консульства наша дружба і співпраця надалі лише покращуватиметься", - наголосив Ганущак.

Уточнюється, що делегація також ознайомилася з поточною безпековою ситуацією на лінії розмежування і відвідала КПВВ "Золоте".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА