12:59 01.05.2021

"Нафтогаз" спільно з СБУ викрили схему розкрадання скрапленого газу на Полтавщині

1 хв читати
"Нафтогаз" спільно з СБУ викрили схему розкрадання скрапленого газу на Полтавщині

Служба безпеки України спільно зі службою безпеки НАК "Нафтогаз України" викрили схему розкрадання співробітниками Управління з переробки газу і газового конденсату (УПГГК, філія АТ "Укргазвидобування") скрапленого газу.

"Минулого року співробітники служби безпеки "Нафтогазу" виявили факти неодноразових крадіжок нафтопродуктів під час їх відвантаження покупцям. Протягом кількох місяців відбувався збір доказової бази та визначення кола причетних до злочину осіб. Усі зібрані матеріали було передано правоохоронним органам. Досудове розслідування підтвердило причетність до злочину групи службових осіб УПГГК", - повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Було встановлено, що посадовці відвантажували в місткості покупців на 4-6 тонн більше, ніж було придбано, а також підробляли офіційну документацію.

"Ми продовжуємо впроваджувати нові комплекси безпеки, які дадуть нам змогу повністю контролювати ситуацію на об'єктах НАК "Нафтогаз України", зменшити людський чинник, спрогнозувати можливі ризики та діяти на випередження, щоб запобігти повторенню подібних зловживань у майбутньому", — зазначили в службі безпеки "Нафтогазу".

Досудове розслідування триває. За його підсумками причетним особам планують пред'явити підозру за ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА