14:33 01.05.2021

Україна отримає додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer від COVID-19 - Степанов

2 хв читати
Україна отримає додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer від COVID-19 - Степанов

Україна уклала контракт з американською фармацевтичною компанією Pfizer про постачання додаткових 10 млн доз проти коронавірусної хвороби, повідомив президенту України Володимиру Зеленському міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Після тривалих і важких переговорів із компанією Pfizer ми досягли домовленості про постачання додаткових 10 млн доз. Сьогодні вночі ми підписали відповідний контракт. Тобто загалом ми отримаємо 20 млн доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року", - доповів Степанов.

Як повідомляє прес-служба глави держави, згідно з домовленостями, перші постачання за цим контрактом - 500 тис. доз - Україна отримає вже в травні-червні 2021 року, 4,5 млн доз - у третьому кварталі (липень-вересень), решту 15 млн доз - у четвертому кварталі цього року.

Зазначено, що укладення угоди стало можливим завдяки прямому спілкуванню Зеленського з генеральним директором Pfizer Альбертом Бурлою. Президент особисто координував процес перемовин щодо постачання препарату в Україну, адже на сьогодні у світі попит на вакцини значно перевищує виробництво. Тому українська влада використовувала різні інструменти для того, щоб забезпечити країну якісною вакциною. Зокрема, стратегічні комунікації президента й постійні операційні комунікації Міністерства охорони здоров'я зробили можливим підписання контракту й отримання Україною якісної вакцини в значних обсягах.

Зеленський подякував гендиректору Pfizer за допомогу Україні в складні часи пандемії та відзначив зусилля представників України, які супроводжували процес підписання контракту.

"Це справді чудовий результат. Тепер завдання держави - забезпечити вакцинацію максимальної кількості громадян. Також потрібно активніше пояснювати людям важливість щеплення проти COVID-19, адже це єдина можливість подолати пандемію, повернутися до нормального життя й назавжди забути про карантини", - зазначив президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА