14:39 01.05.2021

У Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

1 хв читати
У Єрусалимі зійшов благодатний вогонь

 У Велику суботу в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі відбулася церемонія запалювання благодатного вогню.

Минулого року через жорсткий локдаун храм Гробу Господнього був зачинений, усередину пустили лише Єрусалимського патріарха і невелику кількість кліриків. Цього разу обмеження стали менш жорсткими: паломників пустили, але лише тих, які мали свідоцтва про вакцинацію або довідки про негативний тест на COVID-19. Загалом у храм було допущено близько 2,5 тис. людей, тобто майже вчетверо менше, ніж було до пандемії.

З огляду на великий інтерес православних до появи благодатного вогню і нещодавню трагедію в Ізраїлі, коли на церемонії з нагоди іудейського свята Лаг Ба-Омер у тисняві загинуло 45 осіб, безпеку паломників у Старому місті Єрусалима забезпечує тисяча поліцейських.

Священний вогонь з'явився в кувуклії (невеликій каплиці, спорудженій над місцем поховання Ісуса) під час молитви патріарха Єрусалимського Феофіла, як це буває щороку напередодні Великодня за юліанським календарем. Після сходження вогню патріарх передав святиню присутнім у храмі, які запалили від неї лампади і зв'язки з 33 свічок, - за віком Христа.

Попри обмеження, влада Ізраїлю дозволила прибути по благодатний вогонь літакам з 11 країн, зокрема з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА