14:37 01.05.2021

Киргизстан і Таджикистан домовилися про створення спільних патрулів МВС на кордоні

1 хв читати

Перший заступник міністра внутрішніх справ Киргизстану Суйунбек Омурзаков і заступник глави МВС Таджикистану Іброхімзода Нозімом під час зустрічі в Баткенській області домовилися про створення спільних патрулів у зоні прикордонного конфлікту, повідомляє прес-служба киргизького МВС у суботу.

"Були обговорені питання зі стабілізації обстановки в селах Лейлекського району, наведення громадського порядку в прикордонних селах, недопущення різних правопорушень, спільної охорони громадського порядку для стабілізації ситуації на державному рівні, організації патрулів зі складу киргизької і таджицької міліції", - йдеться в повідомленні.

Зустріч відбулася в селі Інтернаціонал у Лейлекському районі Баткенської області Киргизстану.

"Сторони домовилися про якнайшвидше наведення ладу, припинення перестрілок, гарантування безпеки громадян", - заявили у відомстві.

За останніми даними, внаслідок конфлікту з киргизької сторони 166 осіб постраждали, 33 загинули. Серед загиблих - три киргизькі військовослужбовці. 1-2 травня в Киргизії оголошено днями національної жалоби.

Жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, понад 90 поранені, повідомили місцеві ЗМІ. Офіційних даних із Душанбе поки що немає.

Увечері в четвер сторони домовилися про припинення вогню, однак протягом п'ятниці в прикордонних районах виникали локальні перестрілки. У ніч на суботу інцидентів зафіксовано не було, проте в суботу вранці повідомлення про перестрілки почали надходити знову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА