19:43 01.05.2021

Кулеба: У Росії є військове угруповання, готове досить швидко розвернутись уздовж кордону України

2 хв читати
Кулеба: У Росії є військове угруповання, готове досить швидко розвернутись уздовж кордону України

Росія має військове угрупування, готове досить швидко розгорнутися вздовж кордону України в разі потреби, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Навіть якщо вони теоретично все відведуть, ми повинні завжди пам'ятати, що вони з такою ж швидкістю, лише за кілька тижнів можуть розгорнути цю масу, цю армаду знову уздовж нашого кордону і створити цю загрозу. Ми відстежували і динаміку цього процесу, як воно відбувається, за який час, і ми побачили достатньо для того, щоб зробити висновок про те, що Росія має військове угрупування, готове досить швидко розгорнутися уздовж українського кордону в разі потреби. І тепер наше спільне завдання з нашими партнерами - зробити все для того, щоб Росії більше ніколи така думка в голову не спала", - сказав Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода" у суботу.

Він зазначив, що заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про припинення так званих навчань - "це добре, це позитивний сигнал", але це не означає ні повної деескалації конфлікту, ані припинення війни.

"І ми повинні завжди про це пам'ятати. Тому будемо вірити і сподіватися, що Росія все таки не тільки формально наголошує свою відданість православній традиції, але дійсно з повагою поставиться до цього свята і накаже своїм солдатам на Донбасі не стріляти. Це було б найкращим подарунком", - додав глава МЗС України.

Крім того, Кулеба зазначив, що зараз існує велика загроза в Азовському морі.

"Вона є безпрецедентно великою, перекидання кораблів з Каспійського моря в Азов - це і істотна загроза безпеки, і крок до взяття морського простору під контроль. Тому всі інструменти, які у нас є - і двосторонні, і на міжнародних майданчиках - задіяні, але, знову-таки, це політичні і юридичні інструменти. Але, на жаль, життя показує, що іноді силу можна зупинити тільки силою, тому ми також допомагаємо Міністерству оборони в зміцненні Військово-морських сил України", - зазначив міністр.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїль завдав удару по об'єктах у центральному Ірані

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА