19:27 02.05.2021

Президент Киргизстану запропонував Таджикистану створити комісію старійшин для запобігання нових конфліктів на кордоні

1 хв читати
Президент Киргизстану запропонував Таджикистану створити комісію старійшин для запобігання нових конфліктів на кордоні

Киргизстан і Таджикистан не повинні допустити продовження збройної сутички на кордоні, заявив Жапаров у неділю.

"Обидві сторони не повинні допустити продовження збройної сутички! Тому що ми вічні сусіди. Наша мета - добробут нашого народу, територіальна цілісність нашої країни. (...) З метою запобігання подальших конфліктів, я пропоную створити комісію з підтримки миру, що складається зі старійшин по обидва боки, які проживають в сусідніх або змішаних селах", - заявив Жапаров, якого цитує його прес-служба.

За його словами, "територіальна цілісність і безпека Киргизстану" перебували під загрозою, а спокій мирного народу було порушено", проте завдяки прикордонникам і правоохоронним органам Киргизстану" вдалося зберегти територіальну цілісність країни".

"У результаті безстрашного і наполегливого захисту кордонів прикордонниками і силовими органами Киргизстану почалися переговори, і був визначений тільки дипломатичний шлях вирішення конфлікту", - зазначив Жапаров.

Він додав у зв'язку з цим, що "можна з розумінням поставитися і до наших молодих людей, які хотіли потрапити до Баткену і вимагали зброю, таким чином вони виявляли свій патріотизм". "Однак було неможливо їм надати зброю, щоб запобігти повномасштабного конфлікту і збереження стабільності. Ми не повторили чужих помилок. Водночас, не можна забувати, що деякі провокатори небезпечніше зовнішніх сил", - наголосив Жапаров.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА