20:09 02.05.2021

Російські найманці на Донбасі 1 раз порушили умови перемир'я

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі 1 раз порушили умови перемир'я

З початку поточної доби, 2 травня, російські найманці на Донбасі 1 раз порушили умови режиму припинення вогню, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у неділю.

"Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріл позицій Збройних сил України. З початку доби було зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Зокрема, недалеко від населеного пункту Катеринівка російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів ", - повідомляють у штабі ООС.

Там уточнюють, що бойових втрат серед українських захисників немає.

Водночас, зазначається, що українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації і її найманців. Зокрема, "окупанти продовжують мінувати поля і дороги на тимчасово окупованих територіях України".

"Вперше, 28 квітня, БПЛА СММ середнього радіусу дії виявив близько 1350 протитанкових мін у двох полях біля Верхньошироківського, неподалік Донецька. Трохи далі від того-ж населеного пункту виявлено ще 130 протитанкових мін та 4 міни були виявлені на блокпосту біля населеного пункту Хрещатицьке", - інформують у штабі ООС.

Також повідомляється, що 29 квітня, у полі за 1,5 км від Сигнального, що поблизу Донецька, БПЛА Місії уперше зафіксував близько 600 мін, які належать збройним формуванням. 98 протитанкових мін, встановлених нещодавно, БПЛА ОБСЄ виявив неподалік населеного пункту Олександрівка.

"Такі дії окупантів спрямовані на дестабілізацію обстановки у районі лінії розмежування та свідчать про небажання вирішувати конфлікт мирним шляхом", - резюмують у штабі ООС.

Там додають, що українські військовослужбовці повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА