07:13 03.05.2021

Метою північнокорейської політики США є пошук вирішення питання з денуклеаризації

2 хв читати
Метою північнокорейської політики США є пошук вирішення питання з денуклеаризації

Політика США щодо КНДР не є ворожою, вона спрямована на пошук рішення проблеми денуклеаризації Корейського півострова, заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

"Наша політика щодо Північної Кореї не носить ворожого характеру. Вона націлена на вирішення, спрямована на досягнення в кінцевому підсумку повної денуклеаризації Корейського півострова", - сказав Салліван в інтерв'ю телеканалу ABC.

Він зазначив, що Сполучені Штати готові взаємодіяти з Північною Кореєю для обговорення практичних кроків в сфері денуклеаризації.

"Ми готові до дипломатичних кроків для досягнення цієї кінцевої мети, але слід працювати над практичними заходами, які можуть допомогти добитися прогресу на шляху до цієї мети", - сказав Салліван.

У п'ятницю прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що Байден і його команда стосовно Пхеньяна не будуть слідувати в руслі політики попередніх американських адміністрацій, яка не принесла реальних результатів в сфері денуклеаризації. Нова політика Вашингтона щодо КНДР "не буде спрямована на досягнення великої угоди, і вона не буде покладатися на стратегічне терпіння", вона "вимагає зваженого, практичного підходу".

Заяви Саллівана прозвучали незабаром після того, як директор американського департаменту МЗС КНДР Квон Чон Гун сказав, що твердження президента США Джо Байдена про те, що Північна Корея є серйозною загрозою, є помилкою, яка може вилитися в некеровану кризу і змушує Пхеньян вжити заходів у відповідь.

Байден, виступаючи на цьому тижні в американському Конгресі, заявив, що ядерна і ракетна програми КНДР "представляють серйозну загрозу безпеці Америки і світовій безпеці", США будуть протидіяти їй "за допомогою дипломатії і твердого стримування".

"Безсумнівно, що глава виконавчої влади США в світлі сучасних думок зробив велику помилку. Тепер, коли стало ясно, в чому суть нової політики США щодо КНДР, ми будемо змушені наполягати на відповідних заходах" - процитувало заяву Квон Чон Гуна Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Квон Чон Гун попередив, якщо США "будуть підходити до відносин між КНДР і США, дотримуючись застарілої політики і точки зору часів холодної війни, вони в найближчому майбутньому зіткнуться з ще гіршою кризою, що не піддається контролю".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА