07:27 03.05.2021

У Великій Британії стартує очна зустріч глав МЗС "групи семи"

1 хв читати
У Великій Британії стартує очна зустріч глав МЗС "групи семи"

Зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць "групи семи" (G7) починається в понеділок в очному форматі в Лондоні при дотриманні суворих заходів епідеміологічної безпеки в умовах пандемії COVID-19.

Робота форуму триватиме до 5 травня.

"Ця зустріч є ключовою можливістю для пожвавлення очної дипломатії. Вона буде зосереджена на встановленні спільних підходів провідних демократій світу до проблем, пов'язаних із рівноправним розподілом вакцин (від коронавірусу), до питань фінансування цілей, пов'язаних із кліматом і запобіганням голоду, і до проблем з продовольчим забезпеченням", - йдеться в прес-релізі, опублікованому напередодні зустрічі.

На зустріч на правах гостей також запрошені представники Австралії, Індії, ПАР, Південної Кореї і голова АСЕАН. "Їх присутність привнесе більше досвіду і географічного представництва, а також наголосить на великій значимості Індо-Тихоокеанського регіону", - наголошується в документі.

Раніше цього року представник Білого дому Джен Псакі заявляла, що адміністрація президента США Джо Байдена не планує запрошувати РФ приєднатися до формату G7. "Байден не поділяє прагнення свого попередника запросити РФ назад до G7", - повідомляв кореспондент CNN з посиланням на Псакі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА