07:44 03.05.2021

Киргизстан і Таджикистан відвели додаткові сили військових від кордону, повідомили в киргизькій прикордонній службі

2 хв читати
Киргизстан і Таджикистан відвели додаткові сили військових від кордону, повідомили в киргизькій прикордонній службі

Киргизстан і Таджикистан завершили відведення сил від лінії кордону, повідомляє прес-служба киргизької Прикордонної служби Держкомітету нацбезпеки (ПС ДКНБ) Киргизстану в понеділок.

"Сторони завершили відведення додаткових сил і засобів від лінії державного кордону вглиб своїх територій. Продовжує роботу спільна комісія в складі офіцерів оборонних відомств Киргизстану і Таджикистану з огляду територій, де перебували додаткові сили і засоби", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, станом на 9:30, 3 травня, обстановка на киргизько-таджицькій ділянці державного кордону стабільна. За минулу ніч інциденти і перестрілки не зафіксовані.

"Прикордонні підрозділи несуть службу в посиленому режимі, здійснюється патрулювання уздовж всієї лінії киргизько-таджицького державного кордону", - зазначили в прес-службі.

За останніми даними, під час чотириденного конфлікту з киргизької сторони загинули 34 людини, постраждали 178 осіб. Серед загиблих - троє киргизьких військовослужбовців. За даними МВС Киргизстану, всі загиблі в конфлікті були вбиті з вогнепальної зброї.

За даними МНС країни, в селах Баткенського і Лейлекського районів зруйновано і пошкоджено 78 будинків, десять АЗС, вісім магазинів, три прикордонної застави, дві школи, один фельдшерсько-акушерський пункт, один дитячий садок і одна будівля відділу внутрішніх справ.

Баткенська обласна адміністрація повідомляє про 60 тис. 400 громадян, які залишили зону конфлікту.

1-2 травня в Киргизстані оголошені днями національного трауру.

Жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, понад 90 - поранені, повідомили місцеві ЗМІ. Офіційних даних від Душанбе поки не надходило.

Минулої суботи голова ДКНБ Киргизстану Камчибек Ташиєв і керівник ДКНБ Таджикистану Саймумін Ятимов за підсумками зустрічі в Баткенській області підписали протокол щодо припинення вогню і спільного огляду військ на прикордонній території для їх подальшого відведення в місця постійної дислокації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА