08:21 03.05.2021

США не виключають, що ухвалять рішення бойкотувати пекінську Олімпіаду

2 хв читати
США не виключають, що ухвалять рішення бойкотувати пекінську Олімпіаду

Американська адміністрація поки не розглядала питання про бойкот зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні, але, тим не менш, не виключає, що таке рішення може бути прийнято, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Під час інтерв'ю телеканалу CBS він погодився з думкою ведучої про те, що китайська влада проводить політику геноциду щодо населення Синьцзян-Уйгурського автономного району КНР, і у відповідь на питання про те, чи можливий у зв'язку з цим бойкот Сполученими Штатами пекінської Олімпіади, сказав : "Ніколи не кажіть, що щось неможливо. Це просто не те, на чому ми зараз зосереджені".

Блінкен додав: "Просто це не те, що ми зараз розглядаємо, до цього (Ігор - ІФ) ще цілий рік".

Говорячи про американо-китайські відносини, він наголосив, що збройний конфлікт між двома країнами, в разі виникнення, суперечив би їхнім спільним інтересам.

"Дійти до цього, або навіть рухатися в цьому напрямку глибоко суперечить інтересам як Китаю, так і Сполучених Штатів", - сказав він в інтерв'ю телеканалу CBS News.

Одночасно Блінкен заявив: "За останні кілька років ми стали свідками того, що Китай веде себе більш репресивно вдома і агресивніше за кордоном. Це факт".

Проте, він зазначив: "Ми не можемо дозволити собі розкіш не мати справ з Китаєм. У відносинах є реальні складності, будь то змагальна частина, будь то конкурентна частина, будь то частина співробітництва".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА