15:11 03.05.2021

В Естонії пом'якшують COVID-обмеження

2 хв читати
В Естонії пом'якшують COVID-обмеження

В Естонії в понеділок починається пом'якшення обмежень, введених для боротьби з COVID-19.

"Менші цифри зараження дають змогу розпочати поступове пом'якшення обмежень, але слід мати на увазі, що небезпека не минула. Ми маємо ретельно зважувати кожне послаблення, тому що вірус ще нікуди не подівся", - повідомила прес-служба уряду слова прем'єр-міністра Каї Каллас (Kaja Kallas).

Згідно з ухваленим минулого тижня рішенням уряду, з 3 травня в Естонії разом з учнями початкових класів дозволено контактне навчання і для учнів 9 і 12 класів. Цей крок дасть змогу випускникам основних шкіл, гімназій та професійних навчальних закладів краще підготуватися до закінчення школи.

У приміщеннях можна буде проводити молодіжну роботу, діяльність та освіту за інтересами, а також додаткове навчання та підвищення кваліфікації за умови, що разом займатимуться групи до двох осіб на відстані щонайменше два метри.

Закладам громадського харчування дозволено з понеділка відкритися на 25-відсоткову заповнюваність магазинів. Кафе і ресторани зможуть обслуговувати відвідувачів не тільки на винос, а й годувати людей на зовнішніх терасах.

У в'язницях знову дозволять довгострокові побачення.

Відновлять роботу музеї та виставкові зали, за певних обмежень богослужіння та спортивні заходи. Поза приміщеннями дозволено проводити публічні збори і богослужіння, а також культурні та розважальні заходи, але не більше ніж для 150 осіб.

Це другий крок із пом'якшення обмежень, зроблений останнім часом. До цього частину обмежень було знято 26 квітня. Уряд пообіцяв, що якщо епідемічна обстановка дасть змогу, протягом травня обмеження будуть ослаблені додатково.

За даними на понеділок, з початку пандемії в Естонії з чисельністю населення в 1,3 млн осіб виявлено 122 тис.943 випадки зараження Covid-19, померли 1 172 особи. Середня добова захворюваність за останні 14 днів на 100 тис. осіб становить 376,6 випадку, частка первинних позитивних тестів 8,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА