15:24 03.05.2021

Норвезьке бюро Snohetta стало переможцем у конкурсі на найкращий проект "Roshen Concert Hall"

3 хв читати
Норвезьке бюро Snohetta стало переможцем у конкурсі на найкращий проект "Roshen Concert Hall"

Авторитетне архітектурне бюро Snohetta з Норвегії вибороло перше місце в міжнародному архітектурному конкурсі на найкращий проект створення концерт-холу Roshen, повідомив керівник проекту Євген Полтавцев.

"Переможці, перша премія – це норвезьке бюро Snohetta. Цей проект не контрастує з іншою архітектурою. Він дуже добре вписаний у ландшафт і продовжує можливості парку, який там є. Він створює нові загальні громадські зони, нові зв’язки, пішохідні дорожки", – цитує Полтавцева прес-служба партії "Європейська солідарність".

Зазначається, що архітектурне бюро Норвегії Snohetta відоме, зокрема, проектами нової Олександрійської бібліотеки в Єгипті, оперного театру в Осло, а також павільйону Національного меморіального музею 11 вересня в Нью-Йорку.

У прес-службі нагадують, що проект створення першого в Україні концерт холу світового рівня в жовтні 2020 року разом з дружиною Мариною презентував п'ятий президент України, Народний депутат Петро Порошенко (фракція "Євросолідарність").

Для цього на аукціоні купили стару будівлю столичного Будинку культури імені Корольова, спроектованого в 80-х роках минулого століття. Його перетворять на великий концерт-хол для симфонічних концертів.

Технічне завдання розробляли спільно з британською компанією "Theatre projects", яка має досвід розробки театральної технології та акустики для понад 300 проектів.

Зазначається, що крім сучасного ландшафту, зміниться і дизайн самого будинку.

"Це буде надсучасна будівля зі спеціальною акустикою. Симфонічний зал зможе вмістити близько двох тисяч осіб", – йдеться в повідомленні.

Крім норвежців, журі розглядають і британський проект. Він буде запасним. Серед чотирьох претендентів переможця обирали найкращі архітектори Європи.

Протягом трьох місяців журі давали різні проектні завдання конкурсантам. Ще стільки ж часу вони виконували пілотну роботу. Норвезьке бюро, на думку журі, представило найкращу.

"Цей проект вразив усіх членів журі. Він привернув до себе найбільшу увагу серед усіх конкурсантів", – пояснює експерт із будівництва Геннадій Глотов.

Іноземці здійснюватимуть авторський нагляд від початку робіт і аж до введення будівлі та території в експлуатацію. Вся ця ідея започаткована компанією Roshen та Фондом Порошенка.

"Цей проект виведе на новий рівень мистецтво України. Надасть можливість нашим виконавцям, колективам класичної і сучасної музики реалізувати свій творчій потенціал на теренах України", – говорить Марина Порошенко

Як повідомляється, новий концерт-хол буде першим в Україні концертним залом для виступів великого симфонічного оркестру з хором.

"Німеччина має 7 залів світового рівня. У сусідній Польщі за останні роки відкрили два таких заклади. Україна ж з її традиціями класичної музики, з диригентами, виконавцями, композиторами і колективами світового рівня не має жодної акустичної зали для великого симфонічного  оркестру", – йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що концерт-хол матиме великий акустичний концертний зал на 1800 глядачів і камерний зал на 400 глядачів. А також необхідну інфраструктуру для репетицій музикантів і хорів. Заклад планує проводити по 250 мистецьких подій на рік.

"Це буде центром культури, центром розвитку цілого Києва. Багато артистів світового рівня, багато оркестрів світового рівня приїхали б давно в Україну. Але ніколи вони тут  не були. Бо не було місця, де могли б оцінити по-справжньому цей рівень. І Roshen надихнувся прикладами Microsoft Theater і Carnegie Hall", – пояснює п'ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

Як повідомляється, концерт-хол продовжить низку масштабних проектів, які вже реалізовані командою Порошенка – це і найбільший у світі річковий світло-музичний фонтан Рошен у Вінниці, створення центру Анни Київської у Франції, підтримка археологічних досліджень на місці поховання короля Данила Галицького в Польщі, будівництво Єдиного за час незалежності Театру на Подолі, а також зимове містечко Roshen Winter Village в Києві і зоопарк міжнародного рівня в Черкасах.

Відкриття "Roshen Concert Hall" планується в 2025 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

У Дніпрі дев'ять постраждалих після ракетної атаки

19 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА