19:45 03.05.2021

ЄС повинен продемонструвати реальну підтримку євроінтеграційним прагненням України

2 хв читати
ЄС повинен продемонструвати реальну підтримку євроінтеграційним прагненням України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Європейський Союз повинен продемонструвати реальну підтримку євроінтеграційним прагненням України, яка продовжує боротися за свою незалежність, повідомляється на сайті глави держави.

"Нас треба бачити в ЄС як рівноправного і невід'ємного партнера. Україна - потужна держава, яка тільки зміцнить Європейський Союз", - зазначив Зеленський у Варшаві під час дискусії з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії на тему "Щастя націй базується на справедливих законах, ефективність яких залежить від їх виконання" у понеділок, 3 травня.

Він також подякував європейським партнерам "за підтримку незалежності та територіальної цілісності України".

У свою чергу, президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що "Європейський Союз може стати сильнішим після прийняття нових членів, оскільки розширення ЄС завжди робило його більш динамічним".

Дуда зазначив, що "ЄС обговорюватиме механізми приєднання до свого складу тих держав, які оголосили про свої євроінтеграційні прагнення".

Як повідомляється на сайті глави держави, президенти Польщі і Литви акцентували увагу на тому, що "обидві країни ніколи не змиряться з окупацією територій України".

Глава Литовської Республіки зазначив, що "вірить у майбутнє України як член ЄС".

Крім того, під час саміту 5 держав, їх лідери зосередили увагу на поліпшенні механізмів демократії і систем справедливості, а також на викликах, пов'язаних з пандемією COVID-19.

Президент України розповів про заходи, що вживаються українською владою, щоб допомогти населенню пережити карантинні періоди, а також розповів про ініціативи, спрямовані на повернення довіри суспільства до законів. Зокрема, вже підготовлений пакет законодавчих актів про народовладдя.

"Нам треба включити українське суспільство до участі - не раз у п'ять років, коли вибирають Президента або парламенту, а щомісяця, щотижня мати можливість завдяки різному рівню референдумів впливати на життя країни, на її вибір, на економіку", - наголосив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА