21:06 03.05.2021

Дуда відвідає саміт Кримської платформи у серпні

2 хв читати
Дуда відвідає саміт Кримської платформи у серпні

Президент Польщі Анджей Дуда прийняв запрошення свого українського колеги Володимира Зеленського і вже в серпні планує відвідати Київ, щоб взяти участь в установчому саміті Кримської платформи і заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

"Щиро радий, що президент Польщі Анджей Дуда прийняв моє запрошення і в серпні цього року відвідає Київ - для участі в саміті Кримської платформи і заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України", - написав Володимир Зеленський в Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, 3 травня президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Польщі, де провів зустріч з польським президентом Анджеєм Дудою і лідерами інших країн.

Пізніше, під час спільного брифінгу з президентом Польщі Анджеєм Дудою для представників преси про майбутнє європейської політики, Зеленський висловив надію, що "в найближчому майбутньому проблемні питання між Україною і Польщею будуть вирішені".

Крім того, глава держави привітав Дуду з 230-ю річницею Конституції Польщі і запросив його до Києва на саміт Кримської платформи.

"Чекаю Анджея Дуду разом з першою леді на саміті Кримської платформи в дні 30-річчя української незалежності. Для нас це буде дуже важливо. Це буде перший важливий саміт, де будуть тільки наші друзі і партнери. Це саміт, пов'язаний з деокупацією кримського півострова", - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, 26 лютого 2020 року Володимир Зеленський видав указ про створення організаційного комітету з підготовки та проведення 23 серпня 2021 року в Україні установчого саміту Кримської платформи.

Пізніше стало відомо, що Україна розвиває "Кримську платформу" як ключовий зовнішньополітичний інструмент консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію Криму, а також захисту прав та інтересів громадян України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА