20:17 04.05.2021

Підписання Декларації про європейську перспективу України наближає повноцінну інтеграцію в Європейський союз

2 хв читати
Підписання Декларації про європейську перспективу України наближає повноцінну інтеграцію в Європейський союз

Підписання президентом України Володимиром Зеленським та президентом Польщі Анджеєм Дудою Декларації про європейську перспективу України наближає повноцінну інтеграцію України в Європейський союз, вважає президент України Володимир Зеленський.

"Президенти України та Польщі відзначили намір України подати заявку на членство в ЄС у майбутньому після імплементації положень Угоди про асоціацію за умови дотримання Копенгагенських критеріїв та погодилися, що Республіка Польща підтримуватиме Україну на цьому шляху", - йдеться в повідомленні, на сайті Офісу президента Україна у вівторок увечері.

В Офісі президента зазначили, що це вже другий подібний документ, укладений Україною з державою Євросоюзу. Як відомо, в березні цього року була підписана декларація з Литвою. Текст спільної декларації лідерів закріплює, що наша держава має європейську перспективу відповідно до статті 49 Договору про Євросоюз.

"Лідери України та Польщі у спільній декларації відзначили потребу у стратегічному перегляді європейської політики сусідства та Східного партнерства, щоб гарантувати політику "відкритих дверей" для тих асоційованих партнерів, які мають європейські прагнення та відповідають визначеним умовам і критеріям", - наголосили в Офісі президента України.

В Офісі президента зазначили, що коаліція на підтримку членства України в Європейському Союзі почала формуватися саме з Литви та Польщі, які є нашими стратегічними партнерами. Але триває системна робота з усіма державами – членами ЄС для отримання змістовної політичної підтримки на шляху нашої країни до Євросоюзу.

"Українці вже впливають на нашу спільну європейську долю. Саме на нашій землі вирішується, яким буде майбутнє Європи. Ми забезпечимо повноцінну інтеграцію України до співдружності європейських країн, і це засвідчить, що базові цінності свободи, демократії та рівності на нашому континенті є ключовими елементами масштабного прогресу та розвитку", - наголосив президент України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА