20:45 04.05.2021

Понад 80 колишніх співробітників силових структур Білорусі позбавлені звань за сприяння протестам

1 хв читати
Понад 80 колишніх співробітників силових структур Білорусі позбавлені звань за сприяння протестам

Президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом позбавив військових і спеціальних звань понад 80 колишніх військовослужбовців і співробітників різних силових відомств.

"У період загострення суспільно-політичної обстановки в країні з метою її дестабілізації окремі військовослужбовці та співробітники силових відомств нагнітали протестні настрої в суспільстві, організовували і брали участь у несанкціонованих заходах, розміщували в мережі Інтернет екстремістські матеріали, закликали до радикальних дій, публікували особисті дані державних службовців, журналістів, співробітників правоохоронних органів, виступали зі звинуваченнями, образами і погрозами на їх адресу", - повідомляє прес-служба президента у вівторок.

Звань позбавлені також співробітники силових структур, які "виявляли неповагу до державних символів, викидали службові посвідчення, знімали погони, відмовлялися від виконання службових обов'язків". "Щодо низки з них порушені і розслідуються кримінальні справи, зокрема за організацію актів тероризму", - заявили в прес-службі.

У Білорусі після президентських виборів 9 серпня 2020 року протягом понад півроку тривали масові акції протесту проти підсумків виборів, переможцем яких був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Опозиція визнала результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагали відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів. Останнім часом акції практично припинилися, вони носять епізодичний і локальний характер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА