10:56 05.05.2021

СБУ викрила чиновника оборонного концерну на розкраданні оптичних прицілів

1 хв читати
СБУ викрила чиновника оборонного концерну на розкраданні оптичних прицілів

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила на корупції колишнього заступника гендиректора одного з державних концернів оборонної сфери, повідомляє прес-центр СБУ в середу.

Зазначено, що екс-чиновника підозрюють у привласненні комплектуючих до стрілецької зброї. Задокументовано збитки держави на суму понад 500 тис. грн.

"За попередніми даними слідства, високопосадовець налагодив механізм привласнення оптичних прицілів для збуту їх третім особам. Для реалізації оборудки комплектуючі, які постачали зі складу озброєння ЗСУ, учасники схеми оформляли нібито для проведення ремонтних робіт. Проте фактично ремонтні роботи елементів зброї не проводились, а комплектуючі привласнював організатор схеми", - йдеться в повідомленні.

Екс-чиновнику повідомлено про підозру за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Матеріали провадження скеровано до суду.

Заходи із викриття оборудки здійснювались під процесуальним керівництвом Рівненської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА