16:53 05.05.2021

У Києві двох братів викрили в торгівлі конфіденційними даними понад 30 млн громадян

1 хв читати
У Києві двох братів викрили в торгівлі конфіденційними даними понад 30 млн громадян

Правоохоронці повідомили про підозру двом братам, які незаконно збували конфіденційні дані громадян України, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

"Згідно з матеріалами кримінального провадження, на початку 2021 року двоє чоловіків (рідні брати), вступивши у змову з працівниками банківських установ і державних органів, отримували від них інформацію про понад 32 млн громадян України з різних баз даних, із метою подальшого її збуту зацікавленим особам. Надалі, працюючи на одному зі столичних ринків, підозрювані під виглядом продажу комп'ютерних ігор збували отриману інформацію про громадян", - зазначено у повідомленні.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання братів правоохоронці вилучили ноутбуки, п'ять жорстких дисків, 10 флеш-накопичувачів, вісім карток пам'яті, телефони та понад 50 оптичних дисків.

Братам повідомлено про підозру за фактом збуту конфіденційної інформації з баз даних (ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Наразі одному з них обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу другому фігуранту справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА