20:41 05.05.2021

Зеленський провів телефонну розмову з сенатором США Портманом

2 хв читати
Зеленський провів телефонну розмову з сенатором США Портманом

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з сенатором США, співголовою Українського кокусу в Сенаті Робертом Портманом, повідомила прес-служба глави держави.

Зеленський наголосив, що Україна високо цінує двопартійну підтримку Конгресу США. "Дякую вам за вагомий особистий внесок у формування такої міцної парламентської підтримки на чолі Сенатського українського кокусу. Це важлива основа нашого стратегічного партнерства, яке базується на спільних цінностях і довгострокових інтересах", - зазначив він.

Президент подякував за виділені в бюджеті США на поточний рік асигнування для реалізації програм допомоги Україні обсягом понад $700 млн, з яких майже $400 млн піде на потреби національної безпеки і оборони.

Зеленський повідомив сенатору про ситуацію на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що є певні позитивні зміни, менше снайперського вогню, а тому менше загиблих за останні дні. Однак глава держави наголосив, що так і не вдалося досягти домовленостей з Росією щодо білоруського режиму повного припинення вогню, і ситуація залишається небезпечною.

У свою чергу Портман зазначив, що підтримує надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

Президент оцінив сильну позицію США щодо недопущення завершення будівництва газопроводу "Північний потік - 2" і подякував за санкційну підтримку.

Крім того, Зеленський наголосив, що Україна зацікавлена у тісній співпраці з США у протидії дезінформації.

Глава держави зазначив, що з радістю очікує візиту Роберта Портмана в Україну в складі двопартійної делегації Конгресу США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА