21:34 05.05.2021

Наглядова рада Нацдепозитарію пропонує новим головою правління Юдіна

3 хв читати
Наглядова рада Нацдепозитарію пропонує новим головою правління Юдіна

Наглядова рада ПАТ "Національний депозитарій України" (НДУ, Київ) з 14 кандидатів, що взяли учать у конкурсі на нового главу правління, відібрала Олексія Юдіна, йдеться в повідомленні депозитарію і регулятора - Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР).

"За результатами проведеного рейтингового голосування, наглядова рада серед 5 фіналістів визначила переможця конкурсу на посаду голови правління НДУ - Юдіна Олексія Віталійовича", - зазначила НКЦПФР.

Комісія привітала завершення конкурсу і подякувала наглядовій раді за прозоре його проведення і підведення об'єктивних підсумків.

Рішення про призначення глави правління НДУ належить до компетенції зборів акціонерів, і кандидатура Юдіна буде винесена на розгляд позачергових зборів акціонерів, які відбудуться найближчим часом, наголошується в повідомленнях.

У них відсутня інша інформація про переможця конкурсу. Два члени наглядової ради поки не відповіли на запит агентства "Інтерфакс-Україна" з проханням про додаткові дані про кандидата.

Людина з таким прізвищем та ініціалами в кінці 2009 року входила до ревізійної комісії "Української біржі" як представник KBC Securities.

Екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, який очолював наглядову раду НДУ до кінця квітня, заявив у Facebook, що був проти такого призначення і назвав відібраного претендента "кишеньковим". Як стверджує Данилюк, Юдін працював в одному з інвестбанків Великої Британії, його англійська недосконала, а його кандидатуру просувала НКЦПФР.

Водночас директор з розвитку бізнесу "Української біржі" Олексій Сухоруков позитивно оцінив такий підсумок конкурсу. "Якщо це той Олексій Юдін, якого я знаю, то Нацдепозитарію конкретно повезло. UPD. Таки він", - написав Сухоруков у Facebook.

П'ятирічні повноваження чинного глави правління НДУ Міндаугаса Бакаса закінчуються в липні цього року. Конкурс на нового керівника був оголошений у березні.

Замість Данилюка незалежним членом наглядової ради НДУ в кінці квітня було обрано президента Професійної асоціації учасників ринків капіталу і деривативів (ПАРД) Олексія Кия. Крім того в наглядову раду депозитарію входять ще два незалежних члени - екс-урядовий уповноважений з питань управління держборгом і член наглядової ради Ferrexpo Віталій Лісовенко і партнер Cornerstone Financial Group Віталій Мілентьєв, а також заступник голови Нацбанку України Юрій Гелетій і член НКЦПФР Ярослав Шляхов.

Як повідомлялося, 14 жовтня 2013 року набрав чинності новий закон про депозитарну систему, що передбачає поділ розрахунково-клірингової функції та депозитарного обліку, які раніше суміщалися комерційним депозитарієм - ВДЦП - і його конкурентом - підконтрольним державі НДУ. Закон передбачав створення єдиного Центрального депозитарію на базі НДУ, хоча той і поступався ВДЦП за обсягами обслуговуваних активів. На базі ВДЦП було створено Розрахунковий центр (РЦ). Частка НБУ в РЦ становить 77,7897%, а в НДУ - 25% акцій.

Крупними акціонерами Нацдепозитарію є держава в особі НКЦПФР - 25%, Пенсійний фонд НБУ - 10,9399%, державні Ощадбанк і Укрексімбанк - відповідно 25% "мінус" 1 акція і 9,9903%.

НДУ в 2020 році збільшив доходи на 5,4% - до 77,84 млн грн, чистий прибуток - у 2,7 раза, до 7,93 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА