07:33 06.05.2021

Зустріч лідерів країн ЄС у Порту зосередиться на соціально-економічних питаннях і відносинах з Індією

2 хв читати
Зустріч лідерів країн ЄС у Порту зосередиться на соціально-економічних питаннях і відносинах з Індією

Неформальна зустріч на вищому рівні глав країн Європейського союзу в португальському Порту 7-8 травня приділить головну увагу соціально-економічній проблематиці, переговорам з Індією і ще низці міжнародних питань, повідомив у середу в своєму листі-запрошенні лідерам ЄС голова Європейської ради Шарль Мішель.

"Після конференції високого рівня, організованої португальським головуванням (Ради ЄС) 7 травня і присвяченій соціальним питанням, у нас відбудеться робоча вечеря, на якій ми розглянемо ситуацію з COVID-19 і підготуємо нараду лідерів ЄС та Індії на наступний день. Ми торкнемося і інших питань міжнародного значення", - написав Мішель у запрошенні, опублікованому в Брюсселі.

У ньому він повідомляє, що "ранкова дискусія 8 травня буде зосереджена на тому, як ми можемо найкращим чином забезпечити інклюзивне відновлення (економіки), при якому освіта і досвід будуть в основі наших політичних дій".

Мішель заявив, що лідери зосередять увагу на способах створення робочих місць і підвищення їх якості, а також на боротьбі з бідністю і соціальною ізоляцією.

"Ми також розглянемо, як підтримати всіх, хто постраждав від кризи COVID-19 і хто, наприклад, зіткнувся зі збитком для своєї освіти, професійної підготовки або участі на ринку праці", - пообіцяв він.

"Декларація Порту, яку ми розраховуємо прийняти на цій зустрічі, надасть наше бачення амбітного цифрового, екологічного і справедливого перехідного періоду Європи", - зазначив глава Євроради.

Потім, повідомив він, до європейських лідерів відеозв'язком приєднається індійський прем'єр-міністр Нарендра Моді для обговорення зміцнення співпраці між ЄС та Індією.

"Голова (Євро) комісії проінформує нас про останній розвиток у торгівлі з Індією. Наша зустріч проходить на драматичному тлі пандемії COVID-19, яка нещодавно вразила Індію, якій ЄС і держави-члени надають підтримку. Крім цього безпосереднього пріоритету, ми обговоримо, як зміцнити наше стратегічне партнерство з Індією", - написав Мішель у листі-запрошенні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА