07:39 06.05.2021

Серед можливих місць зустрічі Путіна і Байдена називаються Рейк'явік, Прага, Любляна і Баку

2 хв читати
Серед можливих місць зустрічі Путіна і Байдена називаються Рейк'явік, Прага, Любляна і Баку

Колишні американські чиновники і аналітики серед можливих місць для проведення саміту між президентом США Джо Байденом і російським лідером Володимиром Путіним називають Рейк'явік, Прагу, Любляну і Баку, повідомляє Politico.

"Водночас як президент Джо Байден і президент Росії Володимир Путін готуються до потенційної особистої зустрічі, їхні помічники намагаються визначити найкраще місце..." - пише видання.

За повідомленнями ЗМІ, деякі європейські уряди вже запропонували свої головні міста як потенційні майданчикі для проведення заходів.

Серед них - уряди Швейцарії, Фінляндії та Австрії.

Тим часом, колишні американські чиновники і аналітики повідомили газеті, що не варто виключати і інші міста як можливі місця зустрічі.

У вівторок Байден заявив, що він "сподівається і чекає" зустрічі з Путіним, коли відправиться в Європу в середині червня для зустрічей з лідерами НАТО, на саміт G7 і саміт США-ЄС.

Колишні американські чиновники і аналітики вважають, що президенту США має сенс зустрітися з російським президентом у столиці однієї з сусідніх країн.

Серед можливих варіантів вони назвали столицю Ісландії - Рейк'явік, столицю Чеської Республіки - Прагу, столицю Словенії - Любляну і столицю Азербайджану - Баку.

Видання нагадує, що в середині квітня повідомлялося, що чиновник Чеської Республіки запропонував прийняти Путіна і Байдена. Але це запрошення, можливо, більше не буде діяти, оскільки відносини між Прагою і Москвою відтоді різко погіршилися.

17 квітня влада Чехії виступила з твердженням, що Москва причетна до вибухів на складах боєприпасів у селі Врбетіце в 2014 році. Після цього Чехія вислала 18 російських дипломатів, назвавши їх співробітниками російських спецслужб. МЗС РФ висловило Празі рішучий протест, а також оголосило 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата.

В кінці квітня радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван заявляв, що Байден вважає важливим безпосередньо контактувати з Путіним з метою спробувати зробити відносини між двома країнами більш передбачуваними.

Салліван наголошував, що США і РФ зараз "активно обговорюють" організацію подібної зустрічі "цього літа в третій країні, в Європі".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА