10:18 06.05.2021

Посадові особи Південної залізниці привласнили майже 1 млн грн, який призначався на зарплати і соцвиплати співробітникам

2 хв читати
Посадові особи Південної залізниці привласнили майже 1 млн грн, який призначався на зарплати і соцвиплати співробітникам

Правоохоронці викрили схему розкрадання коштів шляхом безпідставного нарахування заробітної плати та інших соціальних виплат, яка діяла з 2017 року в регіональній філії "Південної залізниці" (ПЗ), розташованій на території Куп'янського району Харківської області.

"Підлеглим пропонували не оформляти відпустки за власний рахунок, щоб тривало нарахування заробітної плати, а гроші віддавати своїм керівникам. Відсутність працівників на робочому місці чиновники прикривали недостовірними внесеннями робочого часу в табелі обліку, а також оформляли фіктивні лікарняні", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківській області.

За попередніми оцінками, внаслідок використання цієї схеми посадові особи філії завдали збитків державі на суму майже 1 млн грн.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Нині проведено низку обшуків у семи структурних підрозділах "Укрзалізниці", під час яких було виявлено та вилучено документацію обліку робочого часу, дані про нарахування заробітної плати та інші докази протиправної діяльності.

Слідчі дії тривають, встановлюють коло причетних до злочину посадових осіб і вирішують питання щодо повідомлення зазначеним особам про підозру.

Досудове розслідування здійснюють співробітники відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції в Харківській області, оперативне супроводження - Головний відділ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Управління Служби безпеки України в Харківській області. Процесуальне керівництво - Слобожанська окружна прокуратура Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА