11:28 06.05.2021

Аваков вважає необґрунтованою підозру ветерану АТО, який смертельно поранив людину, що увірвалася до його будинку на Тернопільщині

3 хв читати
Аваков вважає необґрунтованою підозру ветерану АТО, який смертельно поранив людину, що увірвалася до його будинку на Тернопільщині

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називає передчасною і необґрунтованою підозру 24-річному ветерану антитерористичної операції, який смертельно поранив одного з нападників на його будинок в Тернопільській області.

"Слідство у справі про напад п'ятьох нетверезих молодиків на будинок ветерана АТО буде передано в ГСУ (Головне слідче управління - ІФ) Нацполіції", - йдеться в повідомленні департаменту комунікації МВС України з посиланням на слова Авакова про інцидент, що стався в Тернопільській області, коли п'ятеро нетверезих молодих людей намагалися увірватися до приватного будинку, а його господар, захищаючись, смертельно поранив одного з нападників.

"Вважаю передчасним та необґрунтованим пред’явлення підозри 24-річному ветерану АТО, який був вимушений застосувати холодну зброю для самозахисту після того, як до нього, до його домівки, прийшли п’ятеро нападників, один із яких пізніше загинув від отриманих поранень", - заявив міністр.

Аваков наголосив: "Життя людини безцінне, і ніхто не має права зазіхати на нього".

За словами глави МВС, право на самооборону і захист свого житла, крім випадків перевищення меж необхідної самооборони, гарантовано законом.

"Справа про вторгнення на територію домоволодіння та напад групи з п’ятьох осіб на ветерана АТО буде передана в Головне слідче Управління Національної поліції, а слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту - на особисте зобов’язання", - повідомив Аваков.

Він запевнив, що слідство буде повним, неупередженим та об'єктивним.

Як повідомлялося, 2 травня в селі Глещавій Тернопільської області 24-річний екс-військовослужбовець, захищаючи себе і свою матір від людей, які намагалися потрапити до них у будинок, смертельно поранив одного з нападників.

Зазначається, що інцидент стався близько півночі. За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала до сусіднього села на дискотеку з Іванівки. "У клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, щоб уникнути бійки, прибіг додому і закрився. Однак компанія з шести осіб прийшла вночі до нього на подвір'я. Вони вирвали дверні ручки і вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом із хлопцем була мама. Він злякався за неї", - зазначалося у повідомленні.

За інформацією місцевої поліції, молодик зателефонував на лінію "102" і після цього відразу вийшов до нападників із ножем. "Коли розпочалася штовханина, він випадково вдарив ножем одного з нападників". За інформацією поліції, поранення виявилося смертельним. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові.

"Підозрюваний у скоєному зізнався. На момент бійки... він був тверезий. Хлопцеві оголосили підозру згідно зі статтею 118 КК. Суд обрав йому запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Триває слідство", - повідомляли в поліції Тернопільській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА