14:01 06.05.2021

Блінкен: Перед Україною стоять два виклики - Росія і корупція, і вони взаємопозв'язані

2 хв читати
Блінкен: Перед Україною стоять два виклики - Росія і корупція, і вони взаємопозв'язані

Український народ хоче бачити не лише ухвалення законів, а і їх виконання, що передбачає боротьбу з корупцією, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Закони дуже важливі, але не менш важливе їх виконання, і те, що ми чули: український народ хоче бачити не лише ухвалення законів, а і їх виконання, що передбачає і боротьбу з корупцією", - сказав Блінкен на прес-конференції після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Києві в четвер.

Він зазначив, що докладно обговорив з українським президентом питання реформ і їх значення.

"Як я вже казав, коли ви подивитеся на них, то перед Україною стоять два виклики. Один зовнішній - від Росії. Крім того, є ще й загроза зсередини – це корупція, олігархи та інші особи, які ставлять свої інтереси вище за інтереси українського народу. Й ці два елементи взаємопов'язані, тому що Росія також використовує корупцію і осіб, які допоможуть їй просувати свої інтереси проти інтересів українського народу", - зазначив держсекретар.

За його словами, в цьому контексті він і Зеленський говорили про важливість продовжувати працювати в напрямі корпоративного управління.

"Це питання надзвичайно важливе, зокрема щодо "Нафтогазу", але не лише "Нафтогазу". Це стосується основних інституцій. Ми говорили про важливість сильної та незалежної антикорупційної ради, ми також говорили про реформи судової влади, як обираються судді, ми обговорили ту роботу, яку Верховна Рада провела щодо реформи Служби безпеки. Перше читання закон уже пройшов. Як президент сказав, дуже важливо розуміти те, що залишаються значні виклики. Але є і значний прогрес у земельній реформі. Це дуже важливе питання, новий закон, який стосується незаконних доходів, новий закон про парламентську недоторканність - усе це дуже важливо", - додав Блінкен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА