19:09 06.05.2021

В Італії заарештували 28-річного громадянина, що воював на боці російських найманців на Донбасі

2 хв читати
В Італії заарештували 28-річного громадянина, що воював на боці російських найманців на Донбасі

Спеціальний оперативний підрозділ карабінерів (ROS) у четвер, 6 травня, заарештував 28-річного громадянина Італії родом із Мессіни, який, за інформацією слідства, брав участь у війні проти України на боці російських найманців, повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

"Карабінери ROS у рамках операції "Іван" здійснили арешт за приписом слідчого судді Мессіни за підозрою у порушенні норм Нью-Йоркської міжнародної конвенції від 4 грудня 1989 року з протидії "найманству". Окрім обшуків за місцем проживання підозрюваного, активізовано також канали міжнародного співробітництва для виконання слідчих дій за кордоном", - повідомляє департамент комунікації МВС України.

Зазначено, що слідство збирає матеріал про посередників, які забезпечували, зокрема фінансово, канали залучення італійських найманців для війни на Донбасі. Розслідування розпочато в 2019 році.

Зокрема, задокументовано, що підозрюваний діяв як бойовик-найманець на території так званої ДНР з 2016 року, він ділився інформацією про свою діяльність із родичами та друзями через соціальні мережі.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подякував італійським колегам за послідовну роботу та дружню позицію.

"Під час перемовин з італійськими колегами ми неодноразово оговорювали недопустимість участі італійських громадян на боці проросійських незаконних збройних формувань. Дякую правоохоронцям Італії за послідовну роботу та дружню позицію", - сказав він.

Як повідомлялося, 30 квітня в рамках операції Lone Wolf італійська поліція розшукала 50-річного чоловіка - колишнього поліцейського з Кальярі, який воював в Україні на боці проросійських незаконних збройних формувань проти українських сил.

У 2015 році він уже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян - найманців у незаконних збройних формуваннях на сході України. Він уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

Війська РФ за добу завдали 310 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА