21:12 06.05.2021

Найближчим часом система відеомоніторингу Custody Records запрацює ще в п'яти регіонах

2 хв читати
Найближчим часом система відеомоніторингу Custody Records запрацює ще в п'яти регіонах

Система відеомоніторингу Custody Records, яку вже запроваджено на території Харківської області та яка передбачає не лише відеоспостереження, а й формування досьє затриманого, даючи можливість відстежувати всі дії поліцейських і затриманого, найближчим часом запрацює ще в п'яти регіонах України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ у четвер, про це йшлося під час робочої зустрічі співробітників МВС і Національної поліції з представниками ОБСЄ.

"Це дійсно та система, яка допоможе нам стежити за дотриманням прав людини при затриманні й недопущенням перевищення повноважень поліцейськими", - заявила із цього приводу заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

За її словами, Міністерство внутрішніх справ будує свою діяльність на основі дотримання прав людини та забезпечує захист суспільства від насильства, дискримінації, проявів нетерпимості та будь-яких інших порушень.

"Ми запроваджуємо нові практики, досліджуємо найкращий міжнародний досвід і завжди відкриті до співпраці з міжнародними агенціями", - наголосила заступник міністра.

У свою чергу заступник глави МВС Тетяна Ковальчук заявила, що діяльність міністерства і Нацполіції у сфері забезпечення прав людини є пріоритетною і динамічно розвивається.

"У Нацполіції створено профільний департамент міграційної поліції, який опікується питаннями боротьби з торгівлею людьми, дітьми, а також питаннями протидії нелегальній міграції. Ми працюємо на запобігання злочинам, спричиненим ненавистю. Зокрема, законопроект про боротьбу з проявами дискримінації посилить відповідальність за вчинення злочинів з мотивів нетерпимості й тих, що пов'язані з дискримінацією національних меншин", - зазначила заступник міністра.

Вона нагадала, що в системі МВС діють Управління моніторингу дотримання прав людини та Управління забезпечення прав людини.

"Ми потребуємо консолідації зусиль з ОБСЄ в питанні щодо навчальних програм та тренерів, компетентних у питаннях дотримання прав людини", - наголосила Ковальчук.

Директор Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Маттео Мекаччі зазначив, що їхня організація співпрацює з різними установами щодо забезпечення та сприяння реалізації прав людини. А одним із головних напрямів цієї роботи є саме підготовка правоохоронців.

"Для нас дуже важливо розвивати партнерство з Україною. Ми інтенсивно працюємо з 57 країнами-учасницями ОБСЄ й особливу увагу приділяємо співпраці з правоохоронними органами. Також багато уваги ми приділяємо навчанню і професійній підготовці працівників правоохоронних органів щодо забезпечення прав людини", - заявив Мекаччі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА