08:33 07.05.2021

За минулу добу загинули двоє бійців ЗСУ на Донбасі, зафіксовано 16 обстрілів

2 хв читати
За минулу добу загинули двоє бійців ЗСУ на Донбасі, зафіксовано 16 обстрілів

За минулу добу, 6 травня, російські найманці на Донбасі 16 разів відкривали вогонь по українських позиціях, унаслідок чого загинули двоє військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ), також один боєць важко поранений. З початку поточної доби зафіксовано 5 обстрілів противника, повідомили в прес-центрі штабу ООС.

"За минулу добу, 6 травня, в районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано 16 порушень режиму припинення вогню... Унаслідок ворожого обстрілу двоє військовослужбовців зі складу об'єднаних сил отримали вогнепальне кульове поранення. На жаль, врятувати життя воїнам не вдалося", - йдеться в ранковому зведенні штабу в п'ятницю вранці.

У штабі також додали, що ще один боєць дістав осколкового поранення і його госпіталізували у військовий шпиталь у тяжкому стані.

У прес-центрі зазначили, що російські найманці двічі відкривали вогонь недалеко від н.п. Луганського, ворог вів вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го і 82-го калібрів, великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу н.п. Новгородського двічі здійснено обстріл із мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а біля Південного - ще і зі станкових протитанкових гранатометів. Окрім того, поблизу н.п. Південного ворог провів дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

У напрямку українських позицій, біля н.п. Пищевика ворог використовував великокаліберні кулемети, а поблизу селища Шумів - стрілецьку зброю.

У районі н.п. Талаківки по українських позиціях скинули з БПЛА два постріли ВОГ-17.

У передмісті н.п. Новотошківського найманці двічі відкривали вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Поблизу селища Зайцевого ворог зробив обстріл із великокаліберних кулеметів.

Недалеко від селища Новотроїцького противник відкривав вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті Пісків ворог тричі відкривав вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Станом на 7:00 ранку 7 травня зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Поблизу Пісків ворог тричі відкривав вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а біля Авдіївки - з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Південного окупанти здійснили дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2", - наголосили у зведенні.

"Стосовно дій збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представникам ОБСЄ", - додали в ОС.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА