12:29 07.05.2021

Кулеба обговорив з главами МЗС країн Бенілюксу додаткові кроки ЄС щодо стримування агресії РФ

2 хв читати
Кулеба обговорив з главами МЗС країн Бенілюксу додаткові кроки ЄС щодо стримування агресії РФ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив із віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Бельгії Софі Вільмес, міністром закордонних справ Нідерландів Стефом Блоком і міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, що ЄС і його окремі країни-члени можуть зробити додатково для стримування агресії Росії.

"Ми говорили про те, що ЄС і його окремі країни-члени можуть зробити додатково, щоб стримати Росію, ми говорили про підтримку українських реформ, ми говорили про Кримську платформу, і ми чекатимемо на гостей з Бельгії, Нідерландів і Люксембургу та їхню участь у цій платформі", - сказав Кулеба на прес-конференції з главами МЗС країн Бенілюксу в Києві в п'ятницю.

Він зазначив, що в четвер міністри відвідали лінію розмежування в Луганській області, де мали можливість отримати інформацію з перших рук про умови війни і зусилля України з її припинення.

"За минулий місяць ми розгорнули справді велику дипломатичну роботу, щоб згуртувати світ навколо України, і сьогоднішній візит моїх дорогих колег є черговим свідченням того, що нам вдалося це зробити. Я висловив подяку за незмінну і тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", - розповів Кулеба.

Міністр висловив подяку за те, що Вільмес, Блок та Ассельборн прийняли його запрошення і приїхали до України, щоб продемонструвати підтримку і солідарність із нею на тлі російської агресії.

"Це є справжнім проявом не просто підтримки, а дружби", - заявив він.

За словами Кулеби, востаннє такий візит глав МЗС країн Бенілюксу в Україні відбувся в 2015 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА