12:40 07.05.2021

На Київщині викрили угруповання, яке займалося викраденням та катуванням людей

2 хв читати
На Київщині викрили угруповання, яке займалося викраденням та катуванням людей

За процесуального керівництва Київської обласної та Бориспільської окружної прокуратури затримано та повідомлено про підозру семи членам організованої злочинної групи за фактами незаконного позбавлення волі або викрадення людини, катування та вимагання (ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст.127, ч. 4 ст. 189 КК України), повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора України у п'ятницю.

"За даними слідства, на території Чернігівської та Київської областей з грудня 2020 року діяла злочинна група, учасники якої займалися рейдерством і вимаганням грошових коштів та майна за неіснуючі борги. За винагороду від "замовників" вони примушували громадян насильницьким шляхом до виконання незаконних вимог або вигаданих зобов'язань. Також члени злочинного угруповання викрадали та незаконно позбавляли волі людей", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що злочинна група характеризувалася безумовним визнанням її лідера іншими членами, дисциплінованістю учасників, конкретним розподілом ролей і функцій кожного виконавця.

"Для забезпечення стабільності та безпеки функціонування угруповання при підборі учасників враховувалися їхні особисті якості, фізичні дані, вміння діяти в групі, кримінальне минуле, навички поводження з вогнепальною зброєю", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що з кінця минулого року члени угруповання переслідували двох жителів Бориспільського району, вимагаючи $35 тис. за нібито підпал автомобілів Mazda CX7 і Subaru Outback.

"Члени злочинного угруповання погрожували застосуванням фізичного насильства до потерпілих та їхніх родичів у разі відмови надати зазначену суму коштів. З метою підтвердження серйозності своїх намірів, на початку квітня 2021 року ці фірми викрали та незаконно позбавили волі одного з потерпілих. Тримаючи його в лісосмузі поблизу траси "Київ-Харків", жорстоко катували, били молотком по голові, доки той не був змушений визнати нібито свою провину в підпалі та не погодився відшкодувати так звані збитки", - повідомляють в ОГПУ.

Зазначається, що правоохоронці затримали учасників злочинного угруповання під час передачі частини грошей.

"Під час спецоперації правоохоронцями одночасно проведено понад 10 обшуків на території двох областей за місцем проживання затриманих осіб, а також у транспортних засобах. Під час слідчих дій виявлено та вилучено мобільні телефони, зброю та боєприпаси, чорнові записи, транспортні засоби, які використовувалися для вчинення злочинів", - наголошують у прокуратурі.

Там додають, що діяльність злочинного угруповання припинили прокурори спільно зі слідчими СВ Бориспільського райуправління поліції Головного управління Нацполіції України в Київській області, за оперативного супроводу Служби безпеки України. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА