13:09 07.05.2021

У Києві ліквідували конвертаційний центр із обігом понад 250 млн грн

2 хв читати

Столичні правоохоронці під час проведення заходів у рамках кримінального провадження припинили у Києві діяльність "центру мінімізації платежів до бюджету" (ЦМП), обіг якого за останні декілька років становив приблизно 250 млн грн.

Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби у п'ятницю, центр, створений групою осіб, надавав послуги підприємствам реального сектору економіки, а саме: реально діючі підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних учасникам ЦМП транзитних і/або фіктивних суб'єктів госпдіяльності за цінні папери, відступлення прав вимоги тощо.

"Грошові кошти готівкою знімали учасники центру, і надалі разом із підробленими первинними документами передавалася службовим особам СГД реального сектору економіки", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що в результаті проведення зазначених вище операцій, підприємства реального сектору економіки безпідставно завищували власні витрати, чим зменшували базу оподаткування з податку на прибуток підприємств, що призвело до ухилення від сплати зазначеного податку.

"Зазначений протиправний механізм "конвертації" грошових коштів підтверджується результатами проведених слідчих розшукових дій і доказами (документальними підтвердженнями, електронними носіями), здобутими під час проведення слідчо-оперативних дій", - повідомляють у фіскальній службі.

Там уточнюють, що загальний обсяг "проконвертованих коштів" за період 2018-2020 років з використанням реквізитів "транзитно-конвертаційних підприємств" становив понад 250 млн грн, втрати до державного бюджету становлять приблизно 45 млн грн.

"У результаті проведених санкціонованих обшуків виявлено фінансово-господарські документи, флеш-накопичувачі, чорнові записи, факсиміле, договори купівлі-продажу цінних паперів, чекові книжки підконтрольних підприємств, банківські картки, печатки СГД із ознаками "транзитності" та "фіктивності", печатки нерезидентів у кількості 37 штук, і готівкові кошти в еквіваленті на загальну суму понад 6 млн гривень", - наголошують у ДФС.

Правоохоронці зазначають, що вилучені під час проведення слідчих дій матеріальні цінності та документи долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

Повідомляється, що наразі проводиться комплекс заходів щодо збору та закріплення доказів злочинної діяльності фігурантів, встановлення інших осіб, причетних до діяльності "центру мінімізації платежів до бюджету" з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності, і встановлення всіх СГД-вигодонабувачів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА