15:59 07.05.2021

У Харкові інспектор ювенальної превенції, через недбалість якої загинула трирічна дитина, отримала умовний термін

2 хв читати
У Харкові інспектор ювенальної превенції, через недбалість якої загинула трирічна дитина, отримала умовний термін

Жовтневий районний суд Харкова визнав винною старшого інспектора ювенальної превенції сектора превенції патрульної поліції в службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини, і дав їй умовний термін.

"Суд ... призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з правоохоронною діяльністю, строком на 1 рік, із звільненням від відбуття призначеного основного покарання з випробувальним терміном 1 рік", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

Як було встановлено, 12 вересня 2017 року Центр соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді направив повідомлення до Новобаварського відділу поліції про загрозу життю трирічної дитини, яку систематично бив її батько з мовчазної згоди матері. Інспектор ювенальної превенції не розглянула це повідомлення своєчасно та не вжила заходів, щоб забрати хлопчика з сім'ї та припинити насильство стосовно нього.

Через два тижні, 26 вересня 2017 року, батько вкотре жорстоко побив сина. Сусідка викликала "швидку", і хлопчика доправили до Харківської міської клінічної лікарні невідкладної медичної допомоги ім. проф. Мещанінова. Наступного дня, не опритомнюючи, дитина померла.

Під час судового розгляду обвинувачувана провину не визнала.

Прокуратура просила суд призначити покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років з позбавленням права впродовж 3 років обіймати посади, пов'язані з правоохоронною діяльністю, зі штрафом 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі звільненням від відбуття призначеного основного покарання з випробувальним терміном 3 роки.

"Після вивчення повного тексту вироку, обтяжливих і пом'якшувальних обставин, зазначених у вироку, прокурор вирішить питання щодо його апеляційного оскарження", - повідомляє прес-служба Харківської облпрокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА