17:39 07.05.2021

В індійському штаті Гоа в половини тих, кого тестують на COVID-19, знаходять коронавірус

2 хв читати
В індійському штаті Гоа в половини тих, кого тестують на COVID-19, знаходять коронавірус

Результати аналізів на наявність коронавірусу COVID-19, що проводяться в штаті Гоа на південному заході Індії, свідчать, що приблизно кожен другий тестований інфікований цим вірусом, повідомляє у п'ятницю телеканал CNN.

Міністр охорони здоров'я штату Вішваїт Рейн заявив, що у п'ятницю рівень позитивних результатів аналізів на COVID-19 у штаті сягнув нового рекорду - 51,4%.

"Ми робимо все можливе. Ми наростили наші можливості з тестування, щоб нам не довелося чекати, доки хто-небудь тестуватиметься вже за наявності симптомів", - сказав міністр.

Він зазначив, що влада штату на тлі погіршення епідеміологічної ситуації розглядає можливість упровадити локдаун на підвідомчій території. Міністр також повідомив, що система охорони здоров'я штату вже перевантажена, і тепер необхідно знизити рівень захворюваності.

За словами міністра, з грудня 2020 року по лютий 2021 року в Гоа не було жодних обмежень, і в цей штат - відомий туристичний напрямок - масово приїжджали люди з усієї Індії. При цьому заходи безпеки не дотримувалися, а наплив туристів збігся з найважливішим індуїстським святом Дівалі.

Згідно з даними CNN, у Гоа за четвер виявили понад 3,8 тис. випадків вірусу - максимальний показник для штату від початку пандемії. Загалом у Гоа зробили вже понад 690 тис. тестів; населення штату, за останнім переписом від 2011 року, становило близько 1,5 млн осіб.

На сьогодні у світі друге місце за кількістю захворілих посідає Індія, де кількість підтверджених випадків COVID-19 продовжує зростати високими темпами. За минулу добу кількість захворілих збільшилася на 414 тис. 188 випадків і сягнула 21 млн 491 тис. 598. Кількість померлих за добу становила 3 тис. 915, а загальна кількість летальних випадків зросла до 234 тис. 83.

Західні ЗМІ зазначають, що на тлі нинішньої хвилі коронавірусу уряд прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді стикається з вимогами з боку опозиції, суддів Верховного суду та медичних експертів упровадити в країні загальнонаціональний жорсткий локдаун, незважаючи на супутні економічні втрати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА